dinsdag 8 oktober 2013

Eiwittending

Gisteren was wel een spannende dag. Het eerste gesprek in het UMC Utrecht. Ik zat er al wat weekjes op te wachten. De eerste indruk van de arts was gelukkig goed. Je moet altijd maar afwachten wie tenslotte je behandelaar wordt. De eerste indruk van het ziekenhuis was ook goed. Vond het wel even verfrissend in vergelijking met het AMC. Niet dat het er werkelijk iets toe doet, maar laten we zeggen dat het toch mooi meegenomen is ;)

'Is dat gesprek over dat 'eiwittending''? vroeg mijn zoon....
Leuk woord, die houden we er nog even in.

De meeste informatie over de studie met Daratumumab wisten we al, maar toch goed om het nog even te horen. Om mee te mogen doen, moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zoals bijvoorbeeld boven de 18 zijn (yep), geen hartinfarct hebben gehad, tenzij langer dan 6 maanden geleden (check), geen hartritmestoornissen hebben (gelijk een ecg laten maken, dus nog even afwachten), goede normale conditie hebben (ehhh... ja check), nog wat andere dingen die ik even niet meer weet en dan het belangrijkste, de M-proteïne moet boven de 10 zijn.
Dit zijn de eisen van de 'Firma'. En de 'Firma' is Genmab, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van menselijke antistoffen.
En de M-proteïne is, gelukkig, nog geen 10. De uitslag van gisteren was 2.8. Dat betekent dat, ondanks een algehele minimale stijging, het toch nog steeds stabiel is. De laatste 5 maanden waren de waardes 2, 2.1, 2.7, 1.8, 3 en nu 2.8.
We waren even bang dat mijn waardes moedwillig omhoog gebracht zouden moeten worden om aan de laatste eis te kunnen voldoen. Ik ben namelijk ook de eerste wachtende die aan de studie mee kan doen. En het is best een bijzonder middel. Ongeveer 80 mensen krijgen/kregen dit middel wereldwijd. Op dit moment worden 6 mensen met dit medicijn in Nederland/Utrecht behandeld en zodra er een plekje vrij komt, kan ik terecht.
Ik blijf nu gewoon nog doorgaan met de REP-kuur.

De uitslag van de MRI is nog niet bekend, maar ik heb geen echte klachten, dus ik ga er even van uit dat dit wel goed zit.



1 opmerking:

  1. Ik had nooit gedacht dat ik ooit weer van mijn herpes zou genezen, ik heb sinds juli vorig jaar herpes, tot ik op een dag op internet op zoek ga naar iemand die een getuigenis aflegt over hoe Dr. Ogala hem helpt zijn herpes te genezen met zijn natuurlijke kruidengeneeskunde, ik was zo verrast toen ik de getuigenis zag, en ik moet ook contact opnemen met de kruidendokter (Dr Ogala) via zijn e-mail die de dame aanraadde aan iedereen die ook hulp nodig zou kunnen hebben. Ik ben deze man van harte dankbaar omdat hij mijn gezondheid heeft hersteld en mij weer een gelukkig mens heeft gemaakt. Iedereen die mogelijk met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, dient vriendelijk contact op te nemen met Dr Ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com of WhatsApp +2349123794867

    BeantwoordenVerwijderen